luni, 28 martie 2011

Privind prin ochiul naturii

Nu este loc mai frumos decat natura.Este sursa creatiei,sursa inspiratiei oricarei persoane.Este locul unde iti gasesti linistea ,locul unde poti sa iti asterni gandurile pe o coala de hartie fara ca nimeni sau nimic sa te opreasca. Decat ploaia. Da..ploaia la randul ei,face parte din tabloul perfect al meditatiei naturii.Are dreptul sa iti strice acea buna dispozitie de care aveai parte pana acum,cand ea apare pe nepregatite, facandu-te sa iti uzi chipul bine sculptat. 
  Incearca sa te afli in postura unui copac, alege copacul care iti deschide ochii catre imensa panorama a naturii.Te afli sus, in varful unui deal,de unde reusesti sa vezi intreaga lume.Poti printr-o clipire sa opresti graba si agitatia prin care cu totii trecem fara a ne da seama. Reusesti sa simti cu adevarat adierile vantului care iti magaie toate frunzele, pana si cele mai fragede... Iti dai seama ca esti inconjurat de fluturi si cantecul acestora,de pasari care isi scriu propria poveste pe cerul albastru,de o inocenta pura. Iubesti ca cerul sa iti zambeasca,iubesti ca soarele sa te incalzeasca cu razele lui pline de iubire si acea sclipire care se afla in ochii fiecaruia din noi. 
  Daca nu te simti bine in sufletul copacului, poti merge mai departe.Daca stai bine sa te gandesti,poti merge unde vrei tu,poti face tot ceea ce iti doreai de atata timp. Ajungi in inima unei cascade, mergi in pas cu apa pana in cele mai ascunse lacasuri ale pamantului pentru a descoperi frumusetile acestuia, frumuseti nepretuite. Ajungi sa dai la  o parte toate pietrele care iti stau in cale, doar pentru a ajunge in sufletul rece al pamantului,doar pentru a cunoaste acele locuri ascunse si neatinseTe scufunzi,pana in momentul in care iti dai seama ca este timpul sa te intorci la suprafara, unde iti este locul. Chiar daca nu vrei, deschizi ochii, te uiti de jur imprejur.Ceea ce vezi,te ajuta sa iti dai seama ca tot ce s-a intamplat,era doar un vis.Ai adormit pictand. Ploaia tocmai a inceput,iti uda paginile in care ti-ai  desenat in acuarela  frumusetile nemarginite ale vietii. Te grabesti sa ajungi acasa,unde te asteapta linistea camerelor intunecate care iti patrunde pana si in suflet.

2 comentarii: